Aankomende concerten in De Kapel.

Zondag 8 Maart 2020
Feestelijk optreden met nieuw werk in DE KAPEL, ELLECOM: 
DUO LOEK DIKKER / FRIEDMAR HITZER: VIERDE JAARGANG!
Zondag 08 Maart 2020 om 15:00 uur (inloop 14:30 uur)

Toegang €12,— (studenten € 10,—)

De Kapel, Zutphense Straatweg 1, Ellecom

 

Afgelopen concerten in De Kapel


2 februari in De Kapel, Ellecom

RONALD DOUGLAS  4-TET  “The intimate side of Douglas”

Zondag 2 februari 15.00 uur deur open 14.30 uur

Zutphensestraatweg 1 Ellecom

Toegang 12 euro reserveren: guustangelderbigband@gmail.com

Meer informatie, klik hier


15 december in De Kapel.


Claasen meets Tiehuis, Hesselink & Klein 
Aanvang 15.00 uur. Deur open 14.30 uur, Entree 12 euro,

Reserveren via: guustangelderbigband@gmail.com

Meer informatie, klik hier.

De Kapel Ellecom Zondag 19  januari

CD Presentatie Django:

Joost Zoeteman Paulus Schäfer Kwartet

Zutphensestraatweg 1 aanvang 15 uur
entree 12 euro.

Meer informatie, klik hier. 

Reserveren via guustangelderbigband@gmail.com

Zondag 10 november.

Changing Landscapes’. in De Kapel Ellecom. Toegang 12 euro.
15.00 uur. Deur open 14.30 uur
Kaarten aan de kassa of reserveren via guustangelderbigband@gmail.com 
Meer informatie, klik hier,


zondag 29 september

DUBBELCONCERT,

Cloudfish en Penguins Too,
zondag 29 september. De Kapel Ellecom,

Zutphensestraatweg 1 Ellecom. 
welkom 14.30 aanvang 15.00.

Toegangsprijs 12 euro, studenten 10 euro.
Reserveren via Guustangelderbigband@gmail.com

Voor meer informatie klik hier.


Zondag 17 maart 15.00 uur Spannend jazzconcert in De Kapel Ellecom ‘Terence King & The Pillars Of Society’.

De Nederlandse Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet delen in 2019 dertig jaar het podium.

Ze vieren dit met de release van hun nieuwe duo-album op 1 april 2019, tevens het startschot voor een concertserie door Nederland en België. Mete Erker & Jeroen van Vliet spelen hyper-interactieve, poëtische muziek. Spannende improvisaties en mooie liedjes. 

‘Cubaanse muziek in Ellecom’

Het European Danzón Orchestra in de Kapel Ellecom!

Op 4 oktober 1988 vond in het legendarische Arnhemse George Jazz Café de première plaats van een niet alledaags orkest, het European Danzón Orchestra, dat zich specialiseerde in traditionele Cubaanse muziek. Het bestond uit fluitist en dirigent van orkest de ereprijs Wim Boerman, violiste van het Charivari trio Anneke Frankenberg, Nederlands toonaangevende jazzviolist Michael Gustorff, pianist en leider van diverse jazzformaties Michiel Braam, bassist en performer Ton van Erp, latin percussionist Vera Groen en oprichter, percussionist en klassiek slagwerker André Groen. Allen in een vroege periode van hun loopbaan. Van Erp werd gaandeweg opgevolgd door Gerard Schoren en in 1997 Braam door Peter van Marle.

Na ongeveer 10 jaar stopte het orkest en kwam de focus van de leden op andere projecten te liggen. Nu, 30 jaar na dat eerste concert, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het tijd voor enkele jubileumconcerten! Het orkest zal een selectie van schitterende danzónes ten gehore brengen. Muziek van het in 1991 verschenen album "Rompiendo La Rutina" en meer. Sabine Vieregge vervangt Gustorff op viool. Gustorff speelt wel mee, op basgitaar.

Het belooft een warm concert te worden. Hoe klinkt dit orkest nu, met de jaren, de muzikale en levenservaringen, de talloze concerten en tournees van het European Danzón Orchestra en de andere orkesten en bands waarvan de leden deel uitmaakten en uitmaken?


COURBOIS-SOMERS-COURBOIS

Zondag 16 december 2018.

Jazzrock, bluesrock, crossover...geen jazz met een rockdrummer, maar bluesrock met een jazzdrummer. Twee giganten samen met Nederlands beste rock-gitarist!

Een unieke one-of-a-kind topgroep!

Een zeldzaam trio: ze spelen niet vaak samen, maar zijn toch volledig op elkaar ingespeeld. Vader en zoon Courbois hebben immers dezelfde genen.

Zoon Barend begon aanvankelijk ook als drummer, maar ging al snel over op de bas. In Nederland speelde hij bij o.a. Vengeance en Fitzkin. Naast zijn huidige bezigheden bij de Duitse reus Blind Guardian maakt hij ook nog deel uit van de Michael Lee Firkins Band en Tank.Ook Vinny Appice, de laatste drummer van Black Sabbath, doet graag een beroep op Barend. In Vengeance kwam hij Timo Somers tegen, en zij sloten elkaar direct in de armen. als vrienden en als muzikanten. Barend speelt net zo makkelijk in een vol stadion (in Zuid-Amerika en Duitsland bijvoorbeeld, met Blind Guardian) als in de kroeg; hij vindt het allebei even leuk.

Timo Somers: genendrager van Vengeance-gitarist Jan Somers. Of was Jan Somers de vader van.....? Inmiddels is Timo buiten Nederland zijn vader ver voorbij gestreefd qua bekendheid; hij is frequent op tournee als gitarist van Delain in Azie, Amerika, Frankrijk en bijvoorbeeld Duitsland. Delain is hard op weg om in het buitenland Within’ Temptation voorbij te streven.

Pierre Courbois: met recht een levende legende. Wereldberoemde jazzdrummer, en zo bescheiden als mens. Hij slaagt er in om melodie op een ritme-instrument te spelen. In ons land is Pierre de onbetwiste meester in de onderschatte kunst van het spelen met brushes; hij stond aan de wieg van de freejazz in Nederland (en heel Europa!). Hij pioniert (nog steeds!) met grote graagte met crossovers als jazzrock en bluesrock en afwijkende maatsoorten, zoals de 5/4 en de 11/8 maat. 

Het betreft een volledig instrumentaal concert. De stijl die zij brengen is feitelijk nieuw: er zijn veel jazz- en bluesbands die met een rockdrummer spelen. Hier is het andersom: twee rockmuzikanten met een jazzdrummer! Deze mannen zijn op hun plaats op poppodia, jazzfestivals en alles wat daar tussenin valt. Wil jij dus getuige zijn van de geboorte van een nieuwe muziekstroming? Kom dan kijken!

Info: www.guustangelder.nl


Beste jazzliefhebber, 

Op zondagmiddag 25 november vond er een jazzconcert plaats in de Kapel in Ellecom  door de groep Oostenwind. Dit ensemble bestaand uit vier saxofonisten, pianist, bassist en drummer.

De musici zijn niet de minsten: altsaxofonist Marc Scholten is de opvolger van Piet Noordijk in het Metropole Orkest, tenorsaxofonist Peter Ennen is een ware Michael Brecker vertolker, Rob Sijben is een kruising tussen Cannonball Adderley en Maceo Parker en Maurice Smit is de Coltrane virtuoos. Pianist Hans Kwakkernaat zorgt samen met Pieter Bast en Ruud Hendriks voor een aanstekelijke en solide ritmesectie.

In 1995 namen pianist Hans Kwakkernaat en saxofonist Peter Ennen het initiatief tot de oprichting van Oostenwind.

De ongebruikelijke bezetting geeft het septet een onmiskenbaar eigen geluid. De composities, voornamelijk uit de hand van tenorsaxofonist Maurice Smit zijn op de verschillende solisten geschreven met als resultaat een zeer eigenzinnig repertoire. De leden van Oostenwind putten hun inspiratie uit de jazz en fusion maar verwerken in hun arrangementen allerlei elementen uit o.a. de hiphop, de pop en de wereldmuziek.


Een impressie van het het eerste concert in de gerenoveerde Kapel in Ellecom op 9 april 2018 door het Ruysdael kwartet. Het was een besloten concert voor vrienden en donateurs van het kamermuziekfestival ZOOM!.

De aanleiding was de presentatie van het programma van ZOOM! 2018. Het Ruysdael kwartet bestaande uit Emi Ohi Resnick viool Joris van Rijn viool Gijs Kramers altviool Jeroen den Herder cello speelden oa een compositie van de Tsjechische componist Pavel Haas (1899-1944) String Quartet No.2 "Uit het Apengebergte" Op.7 (1925) deel 4 "Wilde nacht


Zondagmiddag 29 April om 15 uur vindt er in de Kapel in Ellecom een concert van jazztrio The Bobs plaats.

Dit is het eerste in wat mogelijk een reeks concerten gaat worden georganiseerd door Guus Tangelder. De leden van de Bobs zijn blij dat ze op deze mooie locatie als eerste mogen spelen. The Bobs is een, op initiatief van saxofonist Ewout Dercksen gestart jazztrio, verder bestaand uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. Wat aanvankelijk als een oefenband begon, werd al snel een trio voor muzikale experimenten. De muziek is avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk. Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben alle drie hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. De naam de band verwijst naar een door Dercksen geschreven stuk dat een als hommage bedoeld was aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob. The Bobs bestaan sinds 2015.

Het adres van Kapel is Zutphensestraatweg 1 in Ellecom. Parkeren kan aan de ventweg aan de overkant van de weg. De entree bedraagt €10 en €5 voor studenten en CJP-houders. Het concert wordt geregistreerd voor mogelijke publicatie op Youtube.