Datum Plaats Podium
17.03.19 Ellecom De Kapel

Spaanse sferen in ‘de Kapel’ Ellecom ‘Los Hermanos Martinez y Morelo Miguel Martinez altsaxofoon, Juan Martinez baritonsaxofoon. Eric Vaarzon Morello gitaar.

‘Een ode aan het leven, aan vrijheid en aan Cádiz’ Flamenco-jazz trio in een unieke bezetting


GUUS TANGELDER BIGBAND FT. BENJAMIN HERMAN EN HET KLARENDAL JAZZORKEST 

 

Datum Plaats Podium
11.03.2018 Arnhem Luxor Live

De Guus Tangelder Bigband nodigt dit keer behalve saxofonist Benjamin Herman ook het in Arnhem gewortelde Klarendal Jazzorkest en gast-vocaliste Caia Mangelsdorf uit. Bij deze ‘Real Bigband-Happening’ zullen solisten uit de Guus Tangelder Bigband de features verzorgen bij het Klarendal Jazzorkest.

Benjamin Herman is het muzikale brein achter de New Cool Collectieve Bigband maar is ook actief in talloze kleine formaties. Op het programma in Luxor Live staan composities van Benjamin waarbij alle registers van zijn saxofoon én die van de GTBB worden opengetrokken.

Het Klarendal Jazzorkest wist zich tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht in Het Rozet ‘gespot’ door burgemeester Ahmed Marcouche. De nieuwe burgemeester van Arnhem plaatste een sfeervolle registratie van het concert op Facebook. Hiermee zette hij dit sympathieke doch eigenzinnige orkest op de Arnhemse Jazzkaart!


GUUS TANGELDER BIGBAND

Met gastsolisten Ilja Reijngoud, Ronald Douglas en Vera Westera 

Datum Plaats Podium
07.01.2018 Arnhem Luxor Live

Tijdens dit nieuwjaarsconcert van de Guus Tangelder Bigband kunt u luisteren naar drie gastsolisten met ‘Arnhemse Roots’. Trombonist Ilja Reijngoud begon op jonge leeftijd met het spelen van trombone en maakte in de jaren tachtig al deel uit van de GTBB. Ronald Douglas heeft naast zijn 25-jarige carrière als zanger ook een respectable staat van dienst opgebouwd als hoofdvakdocent op het ArtEZ conservatorium. Vera Westera is met grote regelmaat te gast bij de GTBB.


GUUS TANGELDER BIGBAND FT. LUCY WOODWARD 

Support: Young Arnhem Jazz Talents
Datum Plaats Podium
16.11.2017 Arnhem Luxor Live

Lucy Woodward uit de Verenigde Staten is deze zondagmiddag de gastvocaliste bij de Guus Tangelder Bigband. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Young Arnhem Jazz Talents.

De Engels/Amerikaanse Lucy Woodward bracht haar debuutalbum (2003) uit op het legendarische label Atlantic Records en scoorde een bescheiden top 40 hit in Amerika. De songwriter en zangeres is echter niet uit op een popcarrière en gaat met haar tweede album meer de jazz-kant op terwijl haar derde album zelfs wordt uitgegeven op het grote Verve jazzlabel.


GUUS TANGELDER BIGBAND FT. MARTIN FONDSE

ft Anna Serierse en Sanne Rambags als gastvocalisten

Datum Plaats Podium
ZO 08.10.2017 Arnhem Luxor Live

De kersverse winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs Martin Fondse is gast bij het openingsconcert van de Guus Tangelder Bigband in Luxor Live. Hoewel de prestigieuze prijs pas in december in het Amsterdamse Bimhuis zal worden uitgereikt is de muziek van Martin Fondse nu al in zijn voormalige ‘hometown’ Arnhem te beluisteren.


GUUS TANGELDER BIGBAND – ODE AAN ROB VAN DEN BROECK

ft Masha Bijlsma en Angelo Verploegen

Datum Plaats Podium
ZO 02.04.2017 Arnhem Luxor Live

Vijf jaar geleden is jazzpianist Rob van den Broeck overleden. Rob was van 1980 tot 2000 docent op het conservatorium van ArtEZ Arnhem. Een indrukwekkende generatie pianisten werd door hem opgeleid waaronder Hans Kwakkernaat, Martin Fondse, Cristian Düpke en Michiel Braam. Van den Broeck was jarenlang de begeleider van Masha Bijlsma en begeleidde in de jaren zestig Amerikaanse muzikanten als Ben Webster en Dexter Gordon op hun tournees door Nederland. Van den Broeck verwierf eveneens faam als beeldend kunstenaar.


GUUS TANGELDER BIGBAND ELECTION CONCERT 

ft Miguel Boelens, Michiel Braam en Vera Westera 

Datum Plaats Podium
ZO 12.03.2017 Arnhem Luxor Live

Muziek en politiek zijn niet logischerwijs met elkaar verbonden. Maar aangezien we ons aan de vooravond bevinden van de verkiezingen, blikt de Guus Tangelder Bigband met dit Election Concert vast vooruit op wat komen gaat!


GUUS TANGELDER BIGBAND

ft. Ack van Rooyen en Monic Kersten

Datum Plaats Podium
ZO 12.02.2017 Arnhem Luxor Live

Na een uitverkochte matinee in januari komt de Guus Tangelder Bigband terug in februari met als gastsolisten de internationaal gewaardeerde Nederlandse trompettist Ack van Rooyen en de Arnhemse vocaliste Monic Kersten!


GUUS TANGELDER BIGBAND HULDIGING CONCERT

Winnaars Prinses Christina Jazzconcours, gastsolisten Ronald Snijders en Martin Gort

datum Plaats Podium
ZO 15.01.2017 Arnhem Luxor Live

Sinds jaar en dag vervult Guus Tangelder de rol van inspirator, mentor en coach voor jong Arnhems talent. Tot groot genoegen en waardering hebben ze de hoogste prijzen behaald op het onlangs gehouden prestigieuze prinses Christina Jazzconcours. Hare Koninklijke Hoogheid prinses Christina overhandigde de prijs


GUUS TANGELDER BIGBAND PRESENTS ARNHEM ZWINGT

Featuring Vocal Virus Project, Elke Jansen en Klarendal Jazz Orkest

Datum Plaats Podium
ZO 04.12.2016 Arnhem Luxor Live

In de serie zondagmatinees van Luxor Live bundelt de Guus Tangelder Bigband ditmaal de krachten met vocale en instrumentale artiesten van Arnhemse bodem. Met zanggroep Vocal Virus Project en het Klarendal Jazz Orkest garanderen we een middagje regelrechte Arnhemse zwing!


GUUS TANGELDER BIG BAND FT BOB SHEPPARD

Support: de PuBi's

Datum Plaats Podium
ZO 13.11.2016 Arnhem Luxor Live

Na enkele jaren wederom een spannend weerzien met de beroemde Amerikaanse tenorsaxofonist Bob Sheppard. Deze topsaxofonist is niet alleen zeer geliefd bij het publiek maar geniet eveneens een groot aanzien onder collega musici. Bob Sheppard speelde met alle groten uit de pop- en jazzwereld: Herbie Hancock, Stevie Wonder, Steely Dan, Peter Erskin, Burt Bacharach, Mike Stern en Diana Reeves


GUUS TANGELDER BIG BAND FT. BERT JORIS

ft. Bert Joris trompet/composities

Datum Plaats Podium
ZO 23.10.2016 Arnhem Luxor Live

Na een eerdere kennismaking met Bert Joris tijdens een drietal concerten in oktober 2006 verheugt de Guus Tangelder Bigband zich op het weerzien met deze Vlaamse grootmeester. Zijn warme en lyrische sound en zijn doorwrochte maar altijd aansprekende composities maken hem geliefd bij een groot publiek. Als trompettist en componist maakte hij deel uit van het BRT Radio Jazz Orchestra, het Brussel Jazz Orkest, Village Vanguard Orchestra en de Thad Jones/Mel Lewis Bigband.


GUUS TANGELDER PRESENTS THE VOICE OF THE MASTERS

ft Jasper le Clercq, Jolande Geven, Jilt Jansma

Datum Plaats Podium
ZO 17.04.2016 Arnhem Luxor Live

Dit dubbelconcert begint met een performance van de ArtEZ New Band. Dit ensemble bestaat uit elf jonge, talentvolle blazers plus ritmesectie. Na een pauze zijn prominente hoofdvakdocenten van ArtEZ als solist te horen samen met de Guus Tangelder Bigband.


GUUS TANGELDER BIG BAND PRESENTS SAXGEWELD(IG)

featuring Marc Scholten, Bo van de Graaf, Rob Sijben en Peter Ennen

Datum Plaats Podium
ZO 13.03.2016 Arnhem Luxor Live

Bij Saxgeweld(ig) treden vier toonaangevende saxofonisten uit het stedengebied Arnhem-Nijmegen voor het voetlicht: als solist én als Kwartet gezamenlijk met de Guus Tangelder Bigband. Een scala aan stijlen kunt u verwachten van topmusici die verbonden zijn aan gerenommeerde orkesten I Compani, het SteamTeam, het Metropole Orkest, en theaterproducties van Endemol. Het belooft een muzikale Derby Arnhem-Nijmegen te worden.


GUUS TANGELDER BIG BAND PRESENTS VALENTINE’S DAY

ft. Ronald Douglas & Bart van Lier 

Datum Plaats Podium
ZO 14.02.2016 Arnhem Luxor Live

Vanwege Valentijnsdag en de  herdenking van de 100ste geboortedag van Frank Sinatra hebben we vocalist Ronald Douglas gevraagd een speciaal tintje te geven aan dit concert. In ‘A Tribute to Sinatra’ gaat Ronald Douglas terug in de tijd met songs als: It’s Allright with me, The Lady is a Tramp, Autumn in New York en My Way. De interpretatie van ‘My Funny Valentine’ door Ronald in duet met meestertrombonist Bart van Lier zal niemand ongeroerd laten. Bart is ook als solist met de GTBB ook te horen in ondermeer The Meaning of the Blues, Come Rain or Come Shine in een arrangement van Rob Pronk en Baja Iberia van college-trombonist Kai Winding.


GUUS TANGELDER BIG BAND PRESENTS FAY CLAASSEN

Datum Plaats Podium
ZO 10.01.2016 Arnhem Luxor Live

Voor dit feestelijke nieuwjaarsconcert heeft de GTBB een bijzondere zangeres uitgenodigd. Rita Reys vond haar de enige Nederlandse zangeres die het predicaat jazzzangeres verdient! Wereldwijd staat Fay Claassen bekend als één van de meest lyrische improviserende zangeressen. Gedurende haar 20 jarige loopbaan drukte zij altijd een sterk individueel stempel op haar professionele carrière.


GUUS TANGELDER BIG BAND FEAT. BOB MINTZER

Datum Plaats Podium
ZO 15.11.2015 Arnhem Luxor Live

Een betere gastsolist had de Guus Tangelder Big Band zich niet kunnen wensen als opener voor de serie zondagmatinees in Luxor Live.  Twintig jaar geleden was Bob Mintzer eveneens gastsolist  tijdens  een van de laatste concerten in de toenmalige zondagavondserie in het zogeheten Luxor Theater!