De bezetting van de Guus Tangelder Bigband

Saxofoon / Klarinet / Dwarsfluit

Gerlo Hesselink. Mijn muzikale carrière begon in Almelo als 10 jarige op klarinet bij de plaatselijke harmonie. Op mijn 16e kwam de alt saxofoon erbij en kwam de lichte muziek in beeld. Tijdens de studie in Enschede heb ik veel gespeeld met zeer verschillende bezettingen waaronder diverse plaatselijke bigbands.


Guus Janssen is gespecialiseerd op de altsax, een van de meest bekende saxofoon uit de saxofoonfamilie. Hij heeft een voorliefde voor de warme, heldere sound en speelt voornamelijk in het jazz, soul, funk en popgenre. Daarnaast speelt Guus ook sopraansax, tenorsax, klarinet, fluit en af en toe ook de baritonsax.


Ewout Dercksen. Saxofoon


Robert Prinsen studeerde in 1997 af aan het Arnhems Conservatorium (lichte muziek). Hij speelt zowel jazz-, blues-, soul- als popmuziek in verschillende formaties. Vanaf 1998 was hij verbonden aan muziekschool ‘De Stroming’ in Wijchen. Nu deze muziekschool haar deuren heeft moeten sluiten, heeft hij met een aantal docenten het ‘Muziekcollectief Rivierenland’ opgezet waarvoor hij lesgeeft op bovenstaande locaties.


Joost van Buchem. Baritonsax / Basklarinet


Trombone

Rene van Haren


Mijn naam is Arjen Reeser. Ik ben sinds 1988 werkzaam als pianostemmer/-technicus. Door de jaren heen heb ik voor verschillende bedrijven in binnen- en buitenland gewerkt, en sinds enkele jaren ben ik actief als zelfstandig pianostemmer/restaurateur.


Ruud Steegers studeerde bij Bart van Lier,  Franqois Bastaens & Freddy Sunder ( Jazz-akademie Antwerpen) Henry Aarts & Hans Sparla(Conservatorium Tilburg). Hij speelde in tal van orkesten in het land o.a. The Swingin Soul Machine, Jose Marcello, Veronica broadcast orchestra. En hij begeleidde tal van artiesten zowel op jazz gebied als op pop gebied,


Lars de Bie. Trombone


Trompet

Peter van Soest. Trompet


Hans van Houdt. Trompet


Angelo Verploegen (Oss, 22 december 1961) doet zijn intrede in de Nederlandse jazzwereld in de late jaren tachtig en toont zich een veelzijdig muzikant. Hij speelt moderne jazz, maar ook hardbop met The Houdini's, is te vinden in big bands, zoals Maiden Voyage en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, maar ook in (vrije) improvisatiegroepen, zoals Bik Bent Braam en Toïs. Zelf maakt hij geen onderscheid.


Bas Konings. Trompet


Piano / Keyboard

Hans studeerde cum laude af aan het Conservatorium Arnhem (Artez), jazz in 1989. Hij was inval hoofdvakdocent aan hetzelfde Conservatorium en werkte daarnaast 15 jaar als docent bij het Kunstbedrijf Arnhem. Hans heeft talloze  concerten gegeven in binnen en buitenland oa New York, Jamaica, Istanboel, IJsland, Duitsland en België. 


Bas 

Henk Haverhoek (11-02-1947) started making music at age 10. His instrument of choice was the clarinet. In highschool he became impressed with bassists like Ray Brown and Paul Chambers and decided to become a bassist. In 1972 he finished his classical doublebass study at the conservatory of Arnhem.


Slagwerk 

Pieter Bast werd op 27 April 1964 geboren te Conflans St. Honorine , Frankrijk. Op 13-jarige leeftijd begon hij slagwerk te spelen en studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.