Claasen meets Tiehuis, Hesselink & Klein

Zo’n 15 jaar geleden vormden zangeres Marlies Claasen, saxofonist Gerlo Hesselink en gitaristen Peter Tiehuis en Tom Klein een bijzondere formatie. Niet alleen vanwege de onderscheidende bezetting, zonder slagwerk en bas, maar ook omdat de muziek een werkelijke synergie bracht van 4 instrumenten. Destijds traden ze op in jazzclubs en op festivals en nu, zoveel jaar later, pakken ze de draad weer op. Elkaar uitdagen en inspireren, durven los te laten en improviseren. Jazz in de ruimste zin van het woord, met als basis het verhaal in de muziek en tekst.

Over de bandleden:

Gitaarvirtuoos Peter Tiehuis wordt ook wel eens de bekendste onbekende gitarist van Nederland genoemd. Hij is gitarist van wereldklasse, toegewijd in alle muziek die hij speelt en thuis in alle stijlen. Peter weet zowel als solist als begeleider te excelleren en brengt daardoor de muziek naar een hoger plan. Hij speelt al jaren in het Metropool Orkest, geeft les en trad op met … tja… met wie niet; Toots Thielemans, Al Jareau, Ilse de Lange, Randy Crawford en vele anderen

Gerlo Hesselink is een buitengewoon saxofonist. Naast zijn technisch imposante spel weet hij de intentie van de muziek te raken en te vertalen naar prachtige lijnen en improvisaties. Gerlo maakt deel uit van vele Bigbands, zoals de Millennium Jazz Orchestra en de Dual City bigband. Hij begeleidde grote artiesten als Toots Thielemans, Randy Brecker en Deborah Brown.

Tom Klein kan als geen ander verhalen vertellen in zijn muziek. Hij schrijft veel eigen werk; zowel songs als muziek voor films en documentaires. Ook hij begeleidde in verschillende bezettingen vele (inter)nationale artiesten. Hij werkte oa. samen met Robert Long en Thijs van Leer en deed vele projecten met zijn partner Marlies Claasen.

Marlies Claasen is een verhalenverteller pur sang. Dat doet ze niet alleen als zangeres, maar ook als presentator en voice over. In de muziek kan ze zichzelf helemaal kwijt. Ze toont kwetsbaarheid en weet daarmee het verhaal te vertellen en mensen te raken. Samen met Tom Klein heeft ze vele muzikale projecten opgezet. Onder andere een project met het befaamde Budapest Saxophone quartet. Momenteel speelt Marlies (oa samen met Tom Klein) in een voorstelling over het leven van Leonard Cohen.