Dubbelconcert De Kapel, Cloudfish en Penguins Too

Cloudfish
Hartog Eysman - zang
Jasper le Clercq - viool, effecten, loops

Cloudfish is een uniek duo van zang en viool.
Ze spelen een bijzondere combinatie van eigen nummers en vrije improvisatie.

De songs worden nooit op dezelfde manier gespeeld. Iedere versie is een nieuwe verkenning van het materiaal.
Daardoor is er altijd een elektrisch geladen spanning voelbaar.

Hartog Eysman  bracht vier solo albums uit als indie singer-songwriter. In eerdere projecten zong hij soul en jazz.
'Neemt de luisteraar mee over hoge bergen en diepe dalen.' (3voor12)

Jasper le Clercq  speelde 25 jaar in het Zapp 4 strijkkwartet. Daarnaast speelt hij viool in theaterprodukties waarvoor hij ook componeert.


'Vaak met humor, soms stemmig en ontroerend, maar altijd origineel en toegankelijk'. (Volkskrant)
Eysman en Le Clercq bewegen constant met elkaar mee, luisteren en reageren op elkaar. De muziek verandert van kleur als in een kaleidoscoop. Soms minimalistisch, kleine motiefjes die spelen met de stilte. Soms filmisch en dramatisch, door klankstapelingen van de viool loops en effecten. Hun kleurenpalet is breed en eclectisch. Er zijn elementen van jazz te horen, maar ook van 90’s triphop, world music of klassiek.


Michiel Braam en Frank Nielander

‘Penguins Too’

Michiel Braam (piano) en Frank Nielander (saxen, viool) vormen een duo met de roots diep in de jazzgeschiedenis.

 

Al sinds hun afstuderen in de jaren ’80 aan het Arnhems conservatorium zijn zij te bewonderen op binnen en buitenlandse podia. Braam, winnaar van de Boy Edgarprijs, musicus pur sang en componist met een grote staat van dienst is een duizendpoot die zich moeiteloos beweegt van jazz- en improvisatie-muziek naar cubaanse danzon, zonder daarbij zijn eigenheid te verliezen. Nielander, behalve als jazzmusicus ook gelouterd in de popmuziek en (net als Boy Edgar) is tevens werkzaam als arts.
Samen vormen zij een naadloos op elkaar ingespeeld duo, met altijd verrassende concerten. Dit jaar gebaseerd op muziek uit crimi’s en films, te vinden op hun veel geprezen cd ‘Crime’ (met een voorwoord van Hans Dulfer). Maar wellicht wordt je opeens verrast door een plotseling uitstapje naar de muziek van Pink Floyd of een tango van Strawinsky, je weet het nooit bij deze fantastische e֜n eigenzinnige musici.