Guus Tangelder Big Band featuring Charli Green trompet en Martin Verdonk percussie


Helaas heeft de organisatie van het concert van de GTBB op 20 september in Theater de Pinkenberg moeten annuleren. De regelgeving omtrent het Corona protocol kan niet worden gewaarborgd. Het concert met solisten Charlie Green en Martin Verdonk wordt ingehaald op een nader te bepalen tijdstip.

Oorspronkelijk stond het Jubileumconcert Una Noche samen met Charivari trio en Introdans op het programma. Als gevolg van de Corona Virus wordt de hele jubileumtour ’35 jaar GTBB’ verplaatst naar het volgende seizoen.

In plaats hiervan presenteert de Guus Tangelder Big Band een programma met Surinaamse-, Caraibische- en Latinmuziek. Toonaangevende musici Charli Green en wereldbefaamde percussionist Martin Verdonk zijn hierbij de gastsolisten.

 

Charles Green geboren in Memphis Tenessee

Na de Music High School heeft hij als trompettist bij de US-airforce Band gewerkt. Met dit orkest heeft hij eerst in de Verenigde Staten en later in Spanje gewerkt. Aan het conservatorium in Madrid (Spanje) studeerde hij hoofdvak trompet en volgde jazz- en improvisatielessen bij Lou Bennet en Vince Benedetti. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. James Stamp en dirigeercursussen bij Perry White. In 1970 kwam Charles naar Nederland om zijn trompetstudie te vervolgen aan het Maastrichts conservatorium bij Wim Groot (toenmalig solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam). Tevens studeerde Charles compositie bij Math Niel en behaalde de B-akte trompet met de aantekening Bachtrompet. Vanaf 1981 is Charles Green verbonden als hoofdvakdocent trompet en ensemble- en bigbandleider aan de jazzafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Naast het doceren en concerteren op verschillende podia in binnen en buitenland componeert/arrangeert Charles ook voor verschillende ensembles. In November 2005 is de Charli Green Bigband opgericht waar Charli sindsdien muzikaal leiding aan geeft. (www.charligreen.com) In composities zoals One tot Malinga, Daijobu en Reclaimd Country zijn zowel invloeden te horen uit de Caraïben als uit de Zuid-Afrikaanse traditie.

Percussionist Martin Verdonk, Geboren in Curacao maar woonachtig in Arnhem, zorgt voor een extra dimensie in dit Latin/Caraibisch-muziek getinte programma. Martin speelde over de hele wereld met grootheden als Richard Bona, Chaka Khan, Snarky Puppy, Paquito D’Rivera, Toots Thielemans en vele anderen.

De Guus Tangelder Big Band bestaand uit18 professionele jazzmusici afkomstig uit midden Nederland is een vaste waarde in het jazzcircuit in Gelderland. De afgelopen 35 jaar gaf dit in Arnhem gevestigde jazzorkest concerten in Musis Sacrum, Luxor Live, Theater Agnietenhof Tiel, Kunsthuis 13 Velp, Lux Nijmegen, BreBL Nijmegen.

 

De bezetting: Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen en Joost van Buchem.

Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Lars de Bie

Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koen Smits en Ywo Lamonaca

Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Henk Haverhoek en drums Pieter Bast

Meer info cultuurbedrijfriqq.nl en guustangelderbigband.nl