Verandaconcerten bij De Olde Schoole op Rha 

Rhabergseweg 30 7224 NB Rha. telefoon 0624860274 

Zondag 5 september aanvang 15 uur 

Toegang 12 euro. Kinderen vrij entree 

Reserveren per email guustangelderbigband@gmail.com  

In juli 2021 ging een serie concerten van start in De Olde Schoole op Rha. Inmiddels hebben drie succesvolle concerten plaats gevonden door het Duo Mete Erker-Jeroen van Vliet, Angelo Verploegen-Jasper van Hulten en een spetterend optreden van het Charivari trio. 

 

Op zondagmiddag 5 september om 15.00 uur is het volgende Verandaconcert met het befaamde Artvark Saxofoon Quartet. Dit concert is de voorbereiding op het uitbrengen van de nieuwe CD ‘Mother of Thousand’ met volledig nieuwe muziek, geïnspireerd door de muziek van Arvo Pårt en Aphex Twin. De CD wordt op 21 september in het Bimhuis in Amsterdam gepresenteerd. 

Tijdens het concert bespelen de musici originele Adolph Saxen uit 1860, zeer zeldzame schuifsaxen uit 1920 uit de collectie van Leo van Oostrom. De baritonsaxofoon wordt opgenomen met een snaredrum tussen sax en microfoon en een heel kwartet dat zich in de opname van links naar rechts beweegt.  

 

ARTVARK SAXOPHONE QUARTET bestaand uit 

Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark! 

Artvark is niet alleen bekend van jazzpodia als Lantaren Venster en het Bimhuis, maar ook van De Doelen, TivoliVredenburg en talloze gerenommeerde muziekpodia in Nederland. Het kwartet was meerdere malen te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden en speelde op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Caïro Jazzfestival, het Bohemia Jazzfestival in Praag en Jazz Brugge, en toerde in Ierland, Turkije en meerdere malen Zuid Afrika. Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose, de Deense indierockband Efterklang en de wereldberoemde minimal music componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op het Grachtenfestival en de Rotterdamse Operadagen. De vijfde Artvark CD ‘Bluestories’ was de opmaat naar een uitgebreide theatertour van de voorstelling ‘Polderbeest’ samen met acteur John Buijsman. 

Meer info: www.artvarksq.com ARTVARK on SOUNDCLOUD / ARTVARK on YOUTUBE 

De Verandaconcerten op Rha worden georganiseerd onder auspiciën van Guus Tangelder Jazzproducties 

Hert publiek zit corona-proof op 1,5 meter opgesteld.