Verandaconcerten

De Olde Schoole

Rhabergseweg 30 Rha Gem. Bronckhorst

Zondag 19 juni 15.00 uur.

Toegang € 12.00 kinderen tot 12 jr. vrij entree 

Reserveren op 06-24860274 of guustangelderbigband@gmail.com         

Na de succesvolle Verandaconcerten van vorig jaar met ondermeer Artvark Saxofoonkwartet, het Charivari Trio, Mete Erker & Jeroen van Vliet en Angelo Verploegen The Duke Book begint op zondagmiddag 19 juni een nieuwe serie. 

‘Genieten onder de Rode Beuk van prachtige muziek uitgevoerd door gerenommeerde musici.’

 

Tijdens de eerste jaargang van de ‘Dag van de Componist’ brengen pianist/componist Loek Dikker (piano) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon) nieuw werk, waarin op virtuoze wijze muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden worden gecombineerd. 

 

Loek trad eerder wereldwijd op met zijn jazz- en improvisatieband The Waterland Ensemble, en schreef symfonische filmmuziek voor meer dan 60 internationale speelfilms, waarvoor hij onderscheidingen in Hollywood, Italië en Nederland ontving. 

 

Friedmar kwam ooit voor zijn vioolstudie naar Nederland, en ontwikkelde zich tot een gerenommeerd violist en improvisator. Friedmar maakte deel uit van het Zapp String Quartet, en van het filmmuziek-ensemble I Compani.  

Het Duo trad eerder op in het jazzconcertgebouw Bimhuis, tijdens de culturele Zomerjazzfietstour Groningen, het sexy 50 Tinten Jazz Festival Nijmegen en meermalen in het vaudeville Pianola Museum. De concerten werden steevast enthousiast ontvangen door publiek en pers. 

 

Persreacties: 

JazzNu: “Op de ondoorgrondelijke wegen van de jazz maakte Dikker een glorieuze rentree, die mede te danken was aan violist Hitzer”.

JazzenZo: "Pianist Dikker laat sterke composities horen en zorgt voor een adembenemend duet.”

Ugenda: "Loek’s stukken zijn parels en klinken als suites vol klassieke harmonieën en wendingen naar andere stijlen. Friedmar Hitzers vioolspel klinkt zonder opsmuk vol zigeunerbloed en -tranen en voegt zich vol overgave improviserend om de composities van Dikker heen." 

 

www.loekdikker.nlwww.guustangelder.nl 

 

Het volgende Verandaconcert is op zondagmiddag 3 juli met Joost Zoeteman Gypsy Trio & pianist Hans Kwakkernaat