Guus Tangelder Bigband Nieuwjaarsconcert

Zondag 12 januari Luxor Live Arnhem

Aanvang 15.00 uur. Welkom 14.30 uur

Entree 12 euro

Reserveren; www.luxorlive.nl

Als opmaat voor het 35-jarig jubileumjaar geeft de Guus Tangelder Bigband een nieuwjaarsconcert met Hermine Deurloo als gastsolist. Hermine bespeelt de chromatische mondharmonica met grote virtuositeit maar heeft tegelijkertijd een enorme muzikaal diepgang in haar spel. Van Cherokee tot Bluesette waarbij de herinneringen aan Toots Thielemans onvermijdelijk zijn. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Metropole Orkest en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

De arrangementen die speciaal zijn gemaakt voor mondharmonica en bigband bieden alle ruimte om de verschillende facetten van de mondharmonica tot uiting te brengen. De bekende compositie ‘Holland’ is het toonbeeld geworden in de reclame van een merk rookworst!

De Guus Tangelder Bigband biedt zoals altijd ook nu weer ruimte aan jong talent. Drie recent uitge-waaierde Gelderse talenten laten horen hoe ze zich het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. De talent-volle Arnhemse zangeres Florieke de Geus studeert momenteel aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Samen met de ‘gebroeders Muller’, pianist Chris en saxofonist Mart studerend aan de Young Talent Class van het Amsterdams conservatorium, voert ze composities uit van eigen hand. Dubbeltalent Chris heeft bovendien een arrangement gemaakt voor de GTBB op Bennie Golson’s Whisper Not waarbij hij zelf als solist optreedt