23 maart is het zover.

In drie zalen van Musis en in Jans’café wordt de Jazznight van weleer nieuw leven ingeblazen, soms letterlijk.
De Storyville Jazzclub, Guus Tangelder Bigband en Jazz In Arnhem hebben de uitdaging opgepakt om een zo breed mogelijk festival te organiseren.
Op onze website wordt het volledige programma weergegeven, maar in deze en volgende nieuwsbrieven gaan we de bands en artiesten in de diverse zalen nader voorstellen. 
 
20.15 uur Guus Tangelder Bigband ft. Fay Claassen en Ronald Snijders
 
De Guus Tangelder Bigband is hét professionele Jazzorkest in Gelderland. 
Al sinds de oprichting in 1985  bespeler van podia Arnhem en omgeving zoals Luxor Live, Musis Sacrum, Kunsthuis 13 Velp, Theater Agnietenhof Tiel en BreBl Nijmegen. De GTBB zocht in haar programma’s samenwerking met het Charivari Trio, stadsorganist Johan Luijmes, Theater De Plaats, dichter Hanz Mirck.  Jong talent krijgt bij de Guus Tangelder gelegenheid kennis te maken met ‘het grote podium’. Recente voorbeelden zijn de jonge saxofonisten Tadiro Velzel (momenteel in NYC) en Mart Muller (Amsterdam) en pianist arrangeur Chris Muller. Tijdens eerdere edities van de Jazznight begeleidde de GTBB Georgie Fame, Rita Reys en Bob Mintzer.
We zijn zeer verheugd dit jaar wederom spraakmakende solisten te mogen presenteren. Zangers Fay Claasen en de Surinaamse rasfluitist Ronald Snijders staan garant voor een boeien en swingend programma in de Muzenzaal.
 
Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalige popsongs, eigen composities, of standards van het "Great American Songbook" tot nieuw leven brengt.
Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie.
Al vroeg begon Fay Claassen met een ballet- en theateropleiding, stapte daarna over naar het muzikale vak en presenteerde een indrukwekkende carrière. Met haar meteen herkenbaar timbre is ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.
 
Ronald Snijders (1951) is een Nederlands musicus en schrijver van Surinaamse afkomst. Zijn hoofdinstrument is dwarsfluit. Hij vertrok in 1970 naar Nederland en won in 1973 de persprijs van het NOS Jazzconcours. Snijders werd in 2001 koninklijk onderscheiden. Snijders speelde met zijn bands en als fluitsolist op talrijke podia in binnenland en buitenland. Zo was hij onder andere op het North Sea Jazz Festival in Den Haag en Rotterdam, festivals in o. a. Litouwen, Bratislava, Duitsland, België, Hongarije, Senegal, Mali, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Zambia, Mexico en New York, In zijn composities combineert hij duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (onder andere kaseko- en kawinamuziek)  met invloeden uit de jazz, funk, pop en wereldmuziek. Hij maakte veelal in eigen beheer veel cd's en lp's met eigen werk. 
 
22.30 uur Jump’n Jive ft. Peter Kuit
Een absolute topact. Jump’n Jive brengt iedereen terug naar de swingende jaren veertig; de tijd dat: ruimvallende zoot suits,  Cab Calloway en Louis Jordan’s Choo Choo Ch’ Boogie, de clubs beheersten. Het vakmanschap en het aanstekelijke enthousiasme van deze elfkoppige formatie zorgen ervoor dat niemand zich verveelt. Jump’n Jive laat zien hoe springlevend stokoude muziek kan zijn.
Jive, Boogie Woogie of Rhythm ‘n Blues, evenzovele muziekstijlen welke voor  Jump’n Jive geen geheimen meer hebben. Gewapend met een naar de Andrews Sisters gemodelleerde vocalgroup en een geoliede blazersectie roept deze formatie herinneringen wakker aan de naoorlogse dagen van de Boogie Woogie, maar klinkt ook de Rhythm ‘n Blues alsof deze net is uitgevonden.Wie niet mee-swingt zal op zijn minst met de vingers meeknippen.
 
Ook het theatrale aspect  krijgt daarbij alle aandacht. Een optreden van de band is een visueel attractief gebeuren. Omdat de jaren veertig, de jaren zijn van het tapdansen is Jump’n Jive uitgebreid met niemand minder dan wereldkampioen tapdansen: Peter Kuit.
Sponsors:  CCV Bep van de Velden
Gemeente Arnhem
Dé Vakantie Discounter
 
Kaarten à € 25,00 te bestellen via: www.musisenstadstheater.nl
(behalve voor vrienden)
 
Ga voor de volledige agenda en andere informatie naar