Een impressie van het het eerste concert in de gerenoveerde Kapel in Ellecom op 9 april 2018 door het Ruysdael kwartet. Het was een besloten concert voor vrienden en donateurs van het kamermuziekfestival ZOOM!.

De aanleiding was de presentatie van het programma van ZOOM! 2018. Het Ruysdael kwartet bestaande uit Emi Ohi Resnick viool Joris van Rijn viool Gijs Kramers altviool Jeroen den Herder cello speelden oa een compositie van de Tsjechische componist Pavel Haas (1899-1944) String Quartet No.2 "Uit het Apengebergte" Op.7 (1925) deel 4 "Wilde nacht


Zondagmiddag 29 April om 15 uur vindt er in de Kapel in Ellecom een concert van jazztrio The Bobs plaats.

Dit is het eerste in wat mogelijk een reeks concerten gaat worden georganiseerd door Guus Tangelder. De leden van de Bobs zijn blij dat ze op deze mooie locatie als eerste mogen spelen. The Bobs is een, op initiatief van saxofonist Ewout Dercksen gestart jazztrio, verder bestaand uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. Wat aanvankelijk als een oefenband begon, werd al snel een trio voor muzikale experimenten. De muziek is avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk. Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben alle drie hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. De naam de band verwijst naar een door Dercksen geschreven stuk dat een als hommage bedoeld was aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob. The Bobs bestaan sinds 2015.

Het adres van Kapel is Zutphensestraatweg 1 in Ellecom. Parkeren kan aan de ventweg aan de overkant van de weg. De entree bedraagt €10 en €5 voor studenten en CJP-houders. Het concert wordt geregistreerd voor mogelijke publicatie op Youtube.