Beste jazzliefhebber, 

Op zondagmiddag 25 november vond er een jazzconcert plaats in de Kapel in Ellecom  door de groep Oostenwind. Dit ensemble bestaand uit vier saxofonisten, pianist, bassist en drummer.

De musici zijn niet de minsten: altsaxofonist Marc Scholten is de opvolger van Piet Noordijk in het Metropole Orkest, tenorsaxofonist Peter Ennen is een ware Michael Brecker vertolker, Rob Sijben is een kruising tussen Cannonball Adderley en Maceo Parker en Maurice Smit is de Coltrane virtuoos. Pianist Hans Kwakkernaat zorgt samen met Pieter Bast en Ruud Hendriks voor een aanstekelijke en solide ritmesectie.

In 1995 namen pianist Hans Kwakkernaat en saxofonist Peter Ennen het initiatief tot de oprichting van Oostenwind.

De ongebruikelijke bezetting geeft het septet een onmiskenbaar eigen geluid. De composities, voornamelijk uit de hand van tenorsaxofonist Maurice Smit zijn op de verschillende solisten geschreven met als resultaat een zeer eigenzinnig repertoire. De leden van Oostenwind putten hun inspiratie uit de jazz en fusion maar verwerken in hun arrangementen allerlei elementen uit o.a. de hiphop, de pop en de wereldmuziek.


De kapel is verbouwd en het eerste concert was op:

Zondag 29 April om 15 uur door jazztrio The Bobs .

Dit is het eerste in wat mogelijk een reeks concerten gaat worden georganiseerd door Guus Tangelder. De leden van de Bobs zijn blij dat ze op deze mooie locatie als eerste mogen spelen. The Bobs is een, op initiatief van saxofonist Ewout Dercksen gestart jazztrio, verder bestaand uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. Wat aanvankelijk als een oefenband begon, werd al snel een trio voor muzikale experimenten. De muziek is avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk. Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben alle drie hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. De naam de band verwijst naar een door Dercksen geschreven stuk dat een als hommage bedoeld was aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob. The Bobs bestaan sinds 2015.

Het adres van Kapel is Zutphensestraatweg 1 in Ellecom. Parkeren kan aan de ventweg aan de overkant van de weg. De entree bedraagt €10 en €5 voor studenten en CJP-houders. Het concert wordt geregistreerd voor mogelijke publicatie op Youtube.